Αξιοθέατα

Η Καλαμάτα

Παραλία Καλαμάτας
Παραλία Καλαμάτας

Η παραλία της Καλαμάτας μέσα στην πόλη είναι κατάλληλη και για μπάνιο, καθώς έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία.

Κεντρική Πλατεία
Κεντρική Πλατεία

Η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, η Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της, είναι ένας χώρος που φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου χειμώνα καλοκαίρι.

Κάστρο Καλαμάτας
Κάστρο Καλαμάτας

Tο κάστρο βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης της Καλαμάτας, σε χαμηλό βραχώδη λόφο επάνω από τον ποταμό Νέδοντα.

Ιστορικό Κέντρο & Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων
Ιστορικό Κέντρο & Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων

Στο κέντρο της Καλαμάτας, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, ο Ι. Ναός Αγίων Αποστόλων έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία. Χτισμένος στα βυζαντινά χρόνια, ο ναός έχει μείνει στην ιστορία, αφού εκεί πραγματοποιήθηκε, στις 23 Μαρτίου 1821, η δοξολογία για την απελευθέρωση της Καλαμάτας.

Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού
Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Καλαμάτας και κάτω από το περίφημο κάστρο των Βιλλαρδουΐνων στην ομώνυμη πλατεία εντοπίζεται ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Υπαπαντής του Χριστού.

Ιερά Μονή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλογραιών
Ιερά Μονή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλογραιών

Στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας και πολύ κοντά στό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού ευρίσκεται η Ιερά Μονή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλογραιών, ιδρυθείσα το έτος 1796 από τον Καλαματιανό Ιερομόναχο και Δάσκαλο Γεράσιμο Παπαδόπουλο (1763-1844)

Αρχαιολογικό Μουσείο
Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας εκεί όπου άλλοτε, πριν το σεισμό του 1986, βρισκόταν η δημοτική αγορά. Τα εκθέματά του αποτελούν ανασκαφικά ευρήματα της Μεσσηνιακής γης που ανασυνθέτουν την πολιτισμική πορεία των κατοίκων της σε διαχρονικό επίπεδο, ξεκινώντας από τους προϊστορικούς έως και τους βυζαντινούς χρόνους.

Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο
Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο

Ιδρύθηκε από τον τοπικό «Σύλλογο προς Διάδοσιν των Γραμμάτων», με σκοπό τη συγκέντρωση αρχειακού υλικού και αντικειμένων της Επανάστασης του 1821, καθώς και τη διάσωση και προβολή αντικειμένων του νεότερου πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής.

Στρατιωτικό Μουσείο
Στρατιωτικό Μουσείο

Tο μουσείο λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2006 σε κτήριο που παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Στόχος του είναι η παρουσίαση της νεότερης ελληνικής ιστορίας από την Επανάσταση του 1821 ως τις μέρες μας, μέσα από κείμενα, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό.

Βέργα & Παραλία Αλμυρού
Βέργα & Παραλία Αλμυρού

Η παραλία Αλμυρού είναι μια από τις πιο δημοφιλής και πολυσύχναστες παραλίες της Καλαμάτας. Βρίσκεται 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Καλαμάτας, λίγο πριν τη στροφή που οδηγεί προς τη Μεσσηνιακή Μάνη.

Παραλία Μαντίνειας
Παραλία Μαντίνειας

Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων ανατολικά της Καλαμάτας, θα βρείτε την παραλία της Μικρής Μαντίνειας, σε μια μαγευτική τοποθεσία, μπροστά στο ομώνυμο χωριό. Εκεί όπου ο Ταΰγετος απλώνει τους πρόποδες του, σμίγει με το υπέροχο γαλάζιο της θάλασσας και φτιάχνει όμορφους κολπίσκους πνιγμένους στο πράσινο.

Παραλία Σάντοβας & Κιτριές
Παραλία Σάντοβας & Κιτριές

Η παραλία της Σάντοβας βρίσκεται στην περιοχή της Αβίας, 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας στα ανατολικά. Είναι μια από τις πιο κοσμικές παραλίες της περιοχής καθώς διαθέτει πολλά beach bars, τα οποία διοργανώνουν σχεδόν καθημερινά το καλοκαίρι πάρτι με γνωστούς Djs από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Μεσσηνία

Παραλία Βοϊδοκοιλιάς
Παραλία Βοϊδοκοιλιάς

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς είναι ίσως η διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας και μια από τις ωραιότερες σε όλη την Ελλάδα! Το όνομα της παραλίας προέρχεται από το Βουφράς, "εκεί που ζουν τα βόδια". Αναφέρεται ακόμα σε αρχαία επιγραφή και ως Βούβοτα - Βοϊδοκοιλιά. Η προφανέστερη βέβαια ονομασία ίσως να προέρχεται και από τη μεγάλη καμπυλότητα που σχηματίζει ο κόλπος και το ότι μοιάζει με κοιλιά βοδιού.

Παραλία Στούπας & Καλογριάς
Παραλία Στούπας & Καλογριάς

Η παραλία Καλογριάς στη δυτική Μάνη είναι η πιο γνωστή, η πιο πολυσύχναστη «οργανωμένη» παραλία της περιοχής. Ιδανική για νέους και για οικογένειες.

Πολυλίμνιο
Πολυλίμνιο

Ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος, διάσπαρτος από λιμνούλες και καταρράκτες σας περιμένει στο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας.

Αρχαία Μεσσήνη
Αρχαία Μεσσήνη

Η Μεσσήνη ήταν αρχαία πόλη της Μεσσηνίας, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου. Βρίσκεται δίπλα στο σημερινό χωριό Μαυρομμάτι.

Ανάκτορο του Νέστορα
Ανάκτορο του Νέστορα

Το λεγόμενο Ανάκτορο του Νέστορα είναι το πιο καλά διατηρημένο Μυκηναϊκό Ανάκτορο στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη Μεσσηνία, 4 χλμ νότια από το χωριό Χώρα.

Ναός του Επικούριου Απόλλων
Ναός του Επικούριου Απόλλων

Ο ναός του Επικουρίου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγαλείας είναι ένας από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας. Αφιερώθηκε από τους Φιγαλείς στον Απόλλωνα διότι τους βοήθησε να ξεπεράσουν μια επιδημία πανώλης.

Κάστρο Μεθώνης
Κάστρο Μεθώνης

Το Κάστρο της Μεθώνης βρίσκεται στην Πελοπόννησο και στην κωμόπολη Μεθώνη Μεσσηνίας. Από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα στον Ελληνικό χώρο κατά τον μεσαίωνα όπου η Μεθώνη ήταν ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι που έκαναν οι χριστιανοί στους Άγιους τόπους.

Κάστρο Κορώνης
Κάστρο Κορώνης

Το Κάστρο της Κορώνης χτίστηκε κατά τους βυζαντινούς χρόνους στη θέση, όπου δέσποζε κάποτε η πόλη της αρχαίας Ασίνης.

Παλαιόκαστρο & Νιόκαστρο Πυλου
Παλαιόκαστρο & Νιόκαστρο Πυλου

Το κάστρο βρίσκεται στην περιοχή της Αρχαίας Πύλου, βορειοδυτικά από την πόλη της σημερινής Πύλου, στην οποία βρίσκεται το άλλο κάστρο της περιοχής, το Νιόκαστρο Ναυαρίνου.

Προτεινόμενες Εκδρομές

Νοτιοδυτική πλευρά Καλαμάτας

 1. Πεταλίδι
 2. Κορώνη
 3. Φοινικούντα
 4. Μεθώνη
 5. Πύλος

Βορειοδυτική πλευρά Καλαμάτας

 1. Κυπαρισσία
 2. Φιλιατρά
 3. Μαραθόπολη
 4. Γιάλοβα

Μεσσηνιακή Μάνη

 1. Καρδαμύλη
 2. Στουπα
 3. Αγ. Νικόλαος
 4. Οίτυλο
 5. Αερόπολη
 6. Σπήλαια Διρού

Αποστάσεις

Μπορείτε να κατεβάσετε τον χάρτη της Καλαμάτας που έχουμε φτιάξει για τους πελάτες μας:

Κιτριές14 χλμ – 30 λεπτά
Καρδαμύλη35 χλμ – 50 λεπτά
Στούπα42 χλμ – 1 ώρα
Μυστράς57 χλμ – 1 ώρα και 25 λεπτά (μέσω Ταϋγέτου)
Σπήλαιο Διρού90 χλμ – 2 ώρες
Αρχαία Μεσσήνη38 χλμ – 45 λεπτά
Πολυλίμνιο35 χλμ – 50 λεπτά
Πύλος54 χλμ – 1 ώρα και 10 λεπτά
Γιάλοβα53 χλμ – 1 ώρα και 5 λεπτά
Μεθώνη65 χλμ – 1 ώρα και 25 λεπτά
Κορώνη54 χλμ – 1 ώρα και 15 λεπτά
Φοινικούντα62 χλμ – 1 ώρα και 25 λεπτά
Καταρράκτες Νέδας81 χλμ – 1 ώρα και 20 λεπτά
Αρχαία Ολυμπία120 χλμ – 1 ώρα και 40 λεπτά